Новини

Ученици от Професионална гимназия по икономика - град Перник с призови места в иновационен лагер ``Предприемачество и кръгова икономика``

Последни новини

    Събития

Ученици от Професионална гимназия по икономика - град Перник с призови места в иновационен лагер ``Предприемачество и кръгова икономика``


На 10.12.2022г. ученици от Професионална гимназия по икономика град Перник и техните ръководители г-жа Симона Кирилова, учител практическо обучение и г-жа Белослава Евгениева учител по предприемачество и икономика, взеха участие в иновационен лагер „Предприемачество и кръгова икономика“, които се проведе в  ПГТЕ "Христо Ботев", гр. Перник, организиран от JA Bulgaria.

Иновационният лагер се  осъществен чрез дигитална платформа за обучение по кръгова икономика на Европейския институт за иновации и технологии (EIT).

Учениците  се включиха в едно от следните направления:

1. Мода и кръгова икономика.

2. Кръгова икономика за смартфони и електронни устройства.

3. Преосмисляне на пластмасите.

Лагерът се осъществи в два етапа. Всеки участник работи индивидуално в оналайн среда с персонално устройство (компютър, таблет или телефон) като всеки, успешно преминал през обученито,  получи и електронен сертификат от EIT. Във втория етап се сформираха отбори, които работиха по казус, свързан с темата. Отборите представиха идеите си пред компетентно жури в став: инж.Росица Симеонова - старши експерт по професионално образование и обучение РУО – Перник, Стойне Василев – личен финансов инвенститор и автор на бестселъра „ Умни пари“, както и експерти на JA Bulgaria, които отличиха трите най-добри идеи. В направление  „Мода и кръгова икономика“ екипът на Анелия Барбова от 11 а клас специалност: „Икономика и мениджмънт“ зае първо място, в направление: „Кръгова икономика за смартфони и електронни устройства“  - отборът на Кристиян Любенов и Мариан Стефанов – ученици от 12 в клас специалност: „Електронна търговия“ - достойно защитиха първо място.  В последната категория: „Преосмисляне на пластмасите“-  отборът на Красимира Тодорова,  Антъни Антонов, Цветелин Ананиев и Свилена Свиленова ученици от 12 клас специалност „Икономическа информатика“ ,“ Икономика и мениджмънт“ и „Бизнес администрация“ – също се класираха на първо място. 

Отличените отбори  получиха грамоти и  специални награди.

Снимки от събитието може да видите тук

 


Автор: Симона Кирилова

Публикувано на: 12.12.2022 г. Видяно: 609 пъти