Новини

Изключителен успех на учениците от ПГИ на XXVII международен панаир ``ТФ ФЕСТ 2024 - Млад предприемач``

Последни новини

    Събития

Изключителен успех на учениците от ПГИ на XXVII международен панаир ``ТФ ФЕСТ 2024 - Млад предприемач``


Ученици от XI-те класове на Професионална гимназия по икономика, обучавани в шест учебни предприятия , представиха училището на XXVII международен панаир на учебните предприятия  „ТФ ФЕСТ 2024 - Млад предприемач” който се проведе в град Пловдив, в панаирна палата №6 ,за периода от 24 до 26 април 2024г. Най голамото събитие в българската мрежа на учебните предприятия, което се осъществява с подкрепата на Министерството на образованието и науката.
Тази година се включика в надпреварата  124 фирми от 8 държави: България, Белгия, Босна и Херцеговина, Косово, Румъния, Словения, Сърбия и Черна Гора.
Панаирът на учебно-тренировъчните фирми е форум, на който учениците прилагат на практика уменията си свързани с представяне на продукт, услуга, водене на преговори, сключване на сделки, работа по проект и др.
Учениците започнаха усилена подготовка месеци преди самото мероприятие. Разработиха проект, рекламни материали, брошури, презентации, каталози, уеб-сайтове, видео за най- добър екип, създадоха страница в INSTAGRAM и електронен магазин.
Учебно предприятие  „Обиколи света”-  от  XI а клас, специалност „Икономика и мениджмънт” , с представител на екипа Виктория Тодорова Тодорова и ръководител г-жа Симона Кирилова спечелиха  
3-то място в категория „Млад счетоводител”. Конкурсът се организира от преподаватели на катедра „Финанси и счетоводство“, на Стопански факултет, при Софийски университет „Св. Климент Охридски”.
Учебно предприятие  „ Гранде вино”-  с представители Валентина Борисова и Яна Ивайлова от  XI а клас със своя  проект „Работилница за мечти” се класира на 4-то място на финалният кръг в конкурса „Корпоративна социална отговорност”. като се нареди сред 10 най-добри проекта в страната.
Екипът на УТФ „Обиколи света“ се включи във викторина на сцената на TF FEST - 2024 г.  Kahoot quiz Bridge for our PRACTICE ENTERPRISES, и зае 5-то място в своята категория.
Адмирации за всички екипи на учебно тренировъчни фирми „ Обиколи света“, „Гранде вино“, „Крейзи Аксесоарис“, „ШокоБайтс“ , „Даймъндс уединг“ и „ Дървената изба“ от Професионална гимназия по икономика град Перник,  за добрата им подготовка, мотивация, хъс и неуморната работа по време на подготовката и участието в XXVII международен панаир на учебните предприятия  „ТФ ФЕСТ 2024 - Млад предприемач”.
 

Снимки от събитието може да видите тук

 

 


Автор: Симона Кирилова

Публикувано на: 07.05.2024 г. Видяно: 681 пъти