Новини

ОТНОВО НЕВЕРОЯТЕН УСПЕХ! ВТОРО МЯСТО НА УЧЕНИЦИ ОТ ПГИ В КАТЕГОРИЯ „МЛАД СЧЕТОВОДИТЕЛ” НА XXVI МЕДЖУНАРОДЕН ПАНАИР – „ТФ ФЕСТ 2023 - Млад предприемач”

Последни новини

    Събития

ОТНОВО НЕВЕРОЯТЕН УСПЕХ! ВТОРО МЯСТО НА УЧЕНИЦИ ОТ ПГИ В КАТЕГОРИЯ „МЛАД СЧЕТОВОДИТЕЛ” НА XXVI МЕДЖУНАРОДЕН ПАНАИР – „ТФ ФЕСТ 2023 - Млад предприемач”


И тази година по традиция                                   

Ученици от XI-те класове на Професионална гимназия по икономика, обучавани в седем учебни предприятия, представиха училището на XXVI международен панаир на учебните предприятия „ТФ ФЕСТ 2023 - Млад предприемач”, който се проведе в град Пловдив ( панаирна палата №6) за периода от 26 до 28 април 2023г. Най-голямото събитие в българската мрежа на учебните предприятия, което се осъществява с подкрепата на Министерството на образованието и науката.
Тази година се включиха в надпреварата над 100 фирми от 8 държави: България, Белгия, Испания, Литва, Люксембург, Румъния, Словения и Черна Гора.

Панаирът на учебно-тренировъчните фирми е форум, на който учениците прилагат на практика уменията си, свързани с представяне на продукт, услуга, водене на преговори, сключване на сделки, работа по проект и др.
Учениците започнаха усилена подготовка месеци преди самото мероприятие. Разработиха проект, рекламни материали, брошури, презентации, каталози, уеб-сайтове, видео за най-добър екип, създадоха страница в INSTAGRAM и електронен магазин.

Учебно предприятие „Даймъндс уединг”-  от  XI а клас, специалност „Икономика и мениджмънт”, с представител на екипа Моника Николова Милчева и ръководител г-жа Симона Кирилова спечелиха 2-ро място в категория „Млад счетоводител”. Конкурсът се организира от преподаватели на катедра „Финанси и счетоводство“ на Стопански факултет при Софийски университет „Св. Климент Охридски”.
Учебно предприятие  „Даймъндс уединг” от  XI а клас със своя „Иновационен проект”, насочен към  рециклиране и опазване на околната среда, се класира на финалния кръг в конкурса „Социална иновация” на Министерство на труда и социалната политика, и зае 5-то място в своята категория, като се нареди сред 10 най-добри проекта в страната. Наградата беше връчена лично от Надя Клисурска – Жекова – Заестник министър на труда и социалната икономика.

Снимки от събитието може да видите тук

 


Автор: Симона Кирилова

Публикувано на: 05.05.2023 г. Видяно: 1069 пъти