Новини

Ученици от ПГИ със сертификати от национална ученическа конференция

Последни новини

    Събития

Ученици от ПГИ със сертификати от национална ученическа конференция


На 24 февруари 2023 г. се проведе Третата национална ученическа конференция, която Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) организира на тема "Икономически и социални ефекти от кризите на 21 век". Във форума се включиха ученици от 11 и 12 клас от средните училища в цялата страната. 
Конференцията беше открита от зам.-ректора на ВУЗФ проф. д-р Проф. д.н. Евгени Евгениев и Виолетка Петкова, главен експерт в Централата на СБУ.
С интересни доклади и атрактивни презентации се включиха участници от градовете София, Златица, Своге, Самоков, Бургас, Перник, Попово, Монтана, с. Абланица и др.
Учениците от ПГИ Перник представиха  2 доклада на теми свързани с „Икономическите и социални ефекти от кризите на 21 век”.  Ученичката -  Елизабет Василева, 11а клас, представи доклад на тема: „Икономически и социални ефекти от кризите на 21 век”, а Моника Николова от 11а клас ,  представи доклад на тема: ” Бъдещето на счетоводството - много минало и малко настояще”, с ръководител Симона Кирилова – учител по практическо обучение. 
Учениците бяха оценявани на база изготвените от тях доклади, както и уменията им да презентират и представят позицията си на самата конференция.
Специална комисия от ВУЗФ в състав на доц. д-р Виктория Гацова, декан на академичната програма във ВУЗФ и председател на журито, доц. д-р Радостина Димитрова, Мирена Шилева и Юлияна Георгиева, която бе и модератор на събитието, отличиха най-добрите участници в конференцията.
На учениците от Професионална гимназия по икономика град Перник, бяха връчени сертификати за участие  в Третата национална ученическа конференция организирана от ВУЗФ.
Адмиранции на всички участници и на техните учители за добрата им подготовка и мотивация.
След прецизна селекция, най-добрите доклади от конференцията ще бъдат издадени в електронен сборник от издателството на ВУЗФ "Св. Григорий Богослов".

Снимки от събитието може да видите тук

 

 


Автор: Симона Кирилова

Публикувано на: 27.02.2023 г. Видяно: 1063 пъти