Новини

ПГИ отбеляза своята 60-годишнина

Последни новини

    Събития

ПГИ отбеляза своята 60-годишнина


С разтърсваща церемония Професионална гимназия по икономика - град Перник посрещна 60-годишнината от създаването си. Тържествената церемония се проведе на 06.12.2022 г. в театралния салон в Двореца на културата. На събитието присъстваха представители на Общинска администрация-град Перник , РУО-Перник, бивши и настоящи учители на учебното заведение, директори на училища, ученици и гости. 
Празничната програма включваше множество изпълнения и танци, които създадоха изключителна атмосфера в салона на Двореца на културата - народни танци, хип-хоп танцови групи, народни песни, индивидуални изпълнения, спортни танци, възстановка на исторически събития и много други.
01.09.1962 г. - това е датата, на която Техникум по икономика отваря за първи път своите врати. Приети са 4 паралелки /155 курсисти/ . Само за 11 години от училището излизат над 3700 висококвалифицирани специалисти, ценени в различните сфери на стопанския живот. Днес Професионална гимназия по икономика е професионална гимназия в Пернишка област, в която се обучават 520 ученици в 20 паралелки.

Снимки от събитието може да видите тук

 


Автор: Андрей Павлов

Публикувано на: 07.12.2022 г. Видяно: 212 пъти