Новини

Осем ученици от ПГИ се класираха за финалния кръг на Националната олимпиада по ИТ, като един от тях е за ПЕТА поредна година

Последни новини

    Събития

Осем ученици от ПГИ се класираха за финалния кръг на Националната олимпиада по ИТ, като един от тях е за ПЕТА поредна година


За поредна година учениците от ПГИ - гр. Перник демонстрираха своите знания и умения в сферата на информационните технологии, като осем от нашите възпитаници се класираха за националния кръг на олимпиадата по информационни технологии. Четири проекта в три категории ще представят училището, като ще се борят за лауреатските и призовите места на най-престижния ученически форум по информационни технологии в България. Този успех вече се превърна в традиция за ПГИ - гр. Перник, защото през последните години десетки наши ученици имаха възможност да се състезават на последния етап на олимпиадата под ръководството на техния научен ръководител - г-н Людмил Велинов. Всяка година доказват, че заслужават това признание, защото се позиционират сред най-добрите млади програмисти в страната.

Забележителен факт е достигането до финалната фаза на НОИТ за ПЕТА поредна година на дванадесетокласника Мартин Мирков (спец. „Икономическа информатика“).

Националният кръг ще се състои на 14 май 2022 г. и ще се излъчва пряко в Интернет канали.

 

Класираните проекти и ученици за националния кръг на олимпиадата по информационни технологии са:

Категория Мултимедийни приложения

Крепостно пътешествие - Драгомир Попов и Калин Симеонов - X клас

Категория Съвременни системи за визуална информация

Самоукият китарист – Мирослав Мирчев и Юлиян Александров – XI и XII клас

Категория Големи обеми от данни (Big Data)

FishZonePernik – Веселин Романов и Олег Огнянов - XII клас

InfaCare – Денис Стефанов и Мартин Мирков - XI и XII клас

 

Общият брой на класираните ученици от ПГИ - гр. Перник за Националния кръг на олимпиадата по ИТ и Националното състезание „Джон Атанасов“ от 2012 г. до настоящия момент е 69 ученици. Тези класирания до финалния етап на олимпиадата по ИТ и Националното състезание „Джон Атанасов“ са донесли на Професионална гимназия по икономика – гр. Перник: Трима Лауреати, 6 първи места, 1 златен медал, 2 втори места, 2 сребърни медала, 2 трети места, 6 четвърти места, 2 пети места, 27 отлични оценки от НОИТ и т.н.

Да пожелаем успех на нашите представители на Националния кръг на олимпиадата по ИТ!


Автор: Админ

Публикувано на: 28.04.2022 г. Видяно: 900 пъти