Новини

ПГИ за втора година се включи в НП „Иновации в действие“

Последни новини

    Събития

ПГИ за втора година се включи в НП „Иновации в действие“


В периода 25-28.05.2021 г. Професионална гимназия по икономика посрещна учители и ученици от Професионалната държавна търговска гимназия "Димитър Хадживасилев", гр. Свищов и от Професионалната гимназия по икономика „Иван Илиев“, гр. Благоевград. По време на организирания семинар, гостите се запознаха с прилаганите иновации в нашето училище, както и с работата на иновативните учители в гимназията ни. Посетиха учебни часове по Чужд език по професията (г-жа Гергана Христова), Работа в учебно предприятие (г-жа Симона Кирилова), Право (г-жа Николина Димитрова), Мениджмънт на предприятието (г-жа Десислава Асенова), в които гостуващите ученици имаха възможността да се включат активно. Часовете бяха посетени и от експерт на РУО - Перник. Иновативните учители от ПГИ представиха пред гостите използваната от тях иновативна образователна среда – иновативни уроци по професионални учебни предмети и използване на облачни технологии в процеса на обучение, предимствата от тяхното използване и възможностите, които те дават на учениците за развиване на креативността и комуникационните им умения.  
В периода 08.06-11.06.2021 г. 3 учители и 5 ученици от Професионална гимназия по икономика посетиха Професионалната държавна търговска гимназия "Димитър Хадживасилев", гр. Свищов по национална програма „Иновации в действие“. Гостуваха също така учители и ученици от Професионална гимназия по икономика и управление „Елиас Канети“, гр. Русе. Срещата започна с кръгла маса, на която нашето училище и  училището от Свищов представиха същността на своите идеи, а екипът от Русе изрази увереност, че ще придобие нов опит в рамките на обмена на добри практики. В следващите дни домакините представиха открити уроци с използване на технологии по Счетоводство на предприятието - УП (г-жа Диана Илиева-Атанасова), Графичен дизайн (г-н Цветелин Борисов) и Английски език (г-ца Милена Георгиева) и демонстрираха приложението на т. нар. „Педагогика на освобождението“ в час по География (г-н Альоша Кушлов) и Предприемачество (г-жа Юлия Величкова), като в часа по Предприемачество активно участие взеха нашите ученици заедно с учениците от Русе и Свищов, като различният стил на провеждане на часа свали границите между тях, помогна им да се сработят и да изготвят прекрасни крайни продукти. Часовете бяха посетени онлайн и от експерт на РУО – Велико Търново.
При посещението ни в Свищов взехме участие в отбелязването на Деня на икономиста – 11-ти юни, и така по повод нашия общ празник се събрахме едновременно представители на три икономически училища в България.
Ползотворните разговори между учителите спомогнаха за най-важното – използване на технологиите като средство за мотивация на учениците и раждане на нови идеи как може да бъде разнообразен учебният процес така, че да бъде най-интригуващ и полезен за учениците.

Снимки от събитието може да видите тук

 

 


Автор: Мария Томова

Публикувано на: 22.06.2021 г. Видяно: 632 пъти