Новини

Изключителен успех на ученици от ПГИ - второ място в Националния конкурс Млад икономист – 2021 г.

Последни новини

    Събития

Изключителен успех на ученици от ПГИ - второ място в Националния конкурс Млад икономист – 2021 г.


В деня, когато отбелязваме празника на икономистите,11 юни бяха обявени наградите на седемнадесетото издание на Националния конкурс „Млад икономист – 2021 г.” под надслов „Гласът на младите за силна икономика“.
Темата, върху която ученици, студенти, докторанти и млади предприемачи до 35-годишна възраст имаха възможност да разсъждават, беше „ПОУКИТЕ ЗА КОНОМИКАТА И ОБРАЗОВАНИЕТО ОТ ПАНДЕМИЯ COVID-19“. В надпреварата  взеха участие 123 участника, от които бяха отличени само най-добрите.
Екипът на Белослава Евгениева Методиева от ХI б клас  и Алекс Василев Милчов ученик от ХII в клас специалност:”Икономическа информатика”  от Професионална гимназия по икономика – град Перник с ръководител г-жа Симона Кирилова учител по практическо обучение  в гимназията, се класираха на  Второ място - те бяха удостоени с грамоти за отличното  представяне  и парична награда от по 150лв. в конкурса „МЛАД ИКОНОМИСТ – 2021г. “ 
В различни  категории „ученици”, „студенти”, „докторанти”, „млади специалисти и предприемачи до 35 години”, трябваше да разрабтват доклад по зададена тема и критерии.
За пореден път Професионална гимназия по икономика доказа, че учениците освен с призовите си места на национални състезания и конкурси , могат да се сътезават редом и със  „студенти”, „докторанти” ,  „млади специалисти и предприемачи.


Поздравяваме победителите в Конкурса с пожелания да бъдат последователни и обществено ангажирани във всички свои по-нататъшни дейности и творчески изяви!


Автор: Симона Кирилова

Публикувано на: 15.06.2021 г. Видяно: 100 пъти