Новини

Ученици на ПГИ-Перник взеха призови места в Националното състезание за икономисти на английски език

Последни новини

    Събития

Ученици на ПГИ-Перник взеха призови места в Националното състезание за икономисти на английски език


На 31 март и 1 април се проведе трети кръг на Националното състезание за икономисти на английски език. Целта на състезанието е да даде възможност на учениците да развият своите предприемачески умения и комуникативните си способности на английски език. В него взеха участие 28 ученици от цялата страна. Учениците бяха разделени на 7 отбора. Всеки отбор имаше за задача да развие бизнес идея като я съобрази с определен район от България.

Каролина Стоянова от 11г клас спечели първo място отборно с бизнес идеята “The Ahead Team” - customer service in the field of e-commerce”. Разработеният  от нейния отбор проект е насочен към  клиентското обслужване в сферата на електронната търговия. Проектът беше високо оценен като иновативен и отговарящ на бързо променящата се обстановка в условията на пандемията от Covid-19.

Стилян Йорданов от 11б клас спечели второ място отборно с бизнес идеята „Cherry&Co®“- производство на мармалад от череши с район на реализация - Кюстендил. Проектът беше отличен за иновативната технология и екологосъобразния метод на производство. Също така беше подчертана способността за визуализация и представяне на бизнес идеята от страна на участниците в отбора.

Доц. Тамара Тодорова от Американският университет в Благоевград изказа специална благодарност към всички учители- ръководители на състезателите, за изключително добрата им подготовка по икономика на английски език. Подчерта, че чуждоезиковото обучение по професията е от изключителна важност за реализацията на младите хора в условията на глобализация.

Благодарим на Каролина и Стилян за достойното представяне на гимназията ни на национално ниво. Пожелаваме им здраве и още много успех!


Автор: Надежда Исакова

Публикувано на: 01.04.2021 г. Видяно: 792 пъти