Новини

Отново изключителен успех за нашите млади информатици – ВТОРО и ЧЕТВЪРТО МЯСТО на Националното състезание по ИТ „Джон Атанасов“

Последни новини

    Събития

Отново изключителен успех за нашите млади информатици – ВТОРО и ЧЕТВЪРТО МЯСТО на Националното състезание по ИТ „Джон Атанасов“


Слави Асенов (XII клас) и Мартин Мирков (XI клас), спец. „Икономическа информатика“, спечелиха второ място в категория „Интернет приложения“ (XI-XII клас) на Националното състезание по информационни технологии „Джон Атанасов“. Националният есенен турнир се проведе онлайн от 27 до 29 ноември в платформата MS TEAMS. Главни организатори на националното състезание са: Министерство на образованието и науката, РУО – гр. София и НПМГ. Участваха почти всички училища в България, изявени в сферата на информационните технологии. Нашите момчета се представиха впечатляващо със своя проект SmartFamily. Това e платформа, целяща да организира и да оптимизира ангажиментите и задачите на всяко едно семейство, като всеки член може да бъде уведомяван своевременно в реално време. Проектът съчетава уеб сайт и мобилно приложение, в комбинация със сървър в облака, което позволява наистина динамична работа.
Друг голям успех на този есенен турнир постигнаха Алекс Милчов и Давид Иванов– също ученици в спец. „Икономическа информатика“. Дванадесетокласниците завоюваха престижното четвърто място в същата категория „Интернет приложения“. Алекс и Давид се явиха със своя проект “3DPernikGuide” и се представиха достойно в конкуренцията на едни от най-добрите свои връстници от цяла България.

Алекс Милчов и Давид Иванов

За пореден път информатиците на Професионална гимназия по икономика – гр. Перник доказаха, че са сред най-добрите IT специалисти в България за тази възраст.

Поздравления!


Автор: Админ

Публикувано на: 29.11.2020 г. Видяно: 861 пъти