Новини

Десет ученици от ПГИ са приети в УНСС от Националното състезание по финанси и счетоводство

Последни новини

    Събития

Десет ученици от ПГИ са приети в УНСС от Националното състезание по финанси и счетоводство


Ученици от ХII клас на Професионална гимназия по икономика гр. Перник взеха участие в най-голямото Национално състезание, организирано от УНСС и Асоциацията на икономическите училища в България – Националното състезание по финанси и счетоводство за средношколци.Ученици от ХII клас на Професионална гимназия по икономика гр. Перник взеха участие в най-голямото Национално състезание, организирано от УНСС и Асоциацията на икономическите училища в България – Националното състезание по финанси и счетоводство за средношколци.

Конкурсът продължава 150 минути. Класирането на учениците се извършва въз основа на получения брой точки. Десет ученици от ХII  клас на Професионална гимназия по икономика гр. Перник получават отличен 6.00 за успешно положен конкурсен изпит за кандидатстване в УНСС за поднаправление „Финанси, счетоводство и контрол” за учебната 2020-2021 г.

Александрина Ивова Стефанова

Андрея Бориславова Цамбова

Валерия Мирославова Мирчева

Лияна Миленова Миленова

Александра Георгиева Йорданова

Карина Станиславова Петрова

Надежда Бисерова Кирилова

Стилияна Ивайлова Максимова

Ивана Николаева Иванова

На 17 декември 2019 г. на тържествена церемония под патронажа на Ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев в зала „Тържествена“ на УНСС бяха наградени победителите в Националното състезание по финанси и счетоводство. На събитието присъстваха ректорът на УНСС проф д.ик.н. Стати Статев, доц. д-р Миланка Славова, зам.-ректор по обучението в ОКС "бакалавър" и продължаващо обучение и председател на Асоциацията на икономическите училища в България, проф. д-р Даниела Фесчиян, зам.-председател на Асоциацията на икономическите училища в България и зам.-ръководител на катедра „Счетоводство и анализ“, г-жа Емилия Иванова, член на Координационния съвет на Асоциацията на икономическите училища в България и директор на Националната търговско-банкова гимназия-София, г-жа Аладжемова – отговорен редактор в Обединена редакция за книги и периодика „Мисъл”, преподаватели от УНСС и учители от училищата-членове на Асоциацията на икономическите училища в България.


Автор: Симона Кирилова

Публикувано на: 20.12.2019 г. Видяно: 1024 пъти