Новини

Първо и трето място за ученици на ПГИ на конкурс за есе, организиран от Съдебната палата - Перник

Последни новини

    Събития

Първо и трето място за ученици на ПГИ на конкурс за есе, организиран от Съдебната палата - Перник


На 28.11.2019 г. се проведе инициативата „Ден на отворените врати” в Съдебната палата в гр. Перник, чрез която граждани, ученици и журналисти имаха възможност да се запознаят с дейността и функциите на съдебните институции в Република България.

По този повод предварително бе организиран конкурс за ученическо есе на тема „Наркотиците през твоите очи”.  Ученици  от VIII до XII клас в гр. Перник  разработиха свои есета по поставения проблем, като възпитаниците на Професионална гимназия по икономика спечелиха първо и трето място.

На официална церемония в Зала №2 на Съдебната палата победителите в конкурса бяха тържествено наградени. Ученичката Алисия Ивайлова Лазарова от X а клас на ПГИ (спец. „Бизнес администрация”) бе отличена с първа награда. Есето й бе избрано сред конкуренция от 31 разработки, тъй като по неповторим начин представи своята позиция по съвременния социален проблем, свързан с наркотичната зависимост в съвременното общество.

Есето на ученичката Каролина Владимирова Стоянова от X г клас на ПГИ (спец. „Търговия”) също завоюва призова награда, като бе класирано на трето място.

Всички есета бяха оценени и класирани от компетентна комисия в състав г-жа Слава Георгиева – зам. председател на Административен съд – Перник, г-н Виктор Стефанов – съдебен помощник в Окръжна прокуратура – Перник и г-жа Цветислава Цветанова – служител „Връзки с обществеността“ в Окръжен съд – Перник.

След приключването на церемонията учениците имаха възможност да се запознаят с работата на различни служби в Съдебната палата и да чуят интересни лекции от служители на институцията. По този начин учениците повишиха правната си култура и обогатиха знанията си за дейността на различните звена на съдебната власт.

Снимки от събитието може да видите тук

 

 


Автор: Ивета Трайчева

Публикувано на: 29.11.2019 г. Видяно: 462 пъти