Новини

ПГИ взе участие по НП „Иновации в действие“

Последни новини

    Събития

ПГИ взе участие по НП „Иновации в действие“


Във  връзка с изпълнение на модул 1 и 2 „Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации“ по НП „Иновации в действие“, Професионална гимназия по икономика извърши двустранно сътрудничество за обмен на иновационни практики със СУ „Константин Величков“, гр. Пловдив и представи пред преподаватели и ученици от Земеделска професионална гимназия „Климент Аркадиевич Тимирязев“, гр. Сандански работата си по проект „Умни класни стаи за привлекателно образование и професионален успех“.

В периода 14-16.10.2019 г пет преподаватели от СУ „Константин Величков“, гр. Пловдив посетиха иновативни уроци по общообразователни предмети в ПГИ. При посещенията гостите се запознаха с работата на нашите иновативни учители и приложението на използваните образователни платформи. От своя страна учителите от СУ представиха пред педагогическите специалисти от ПГИ игровите методи, които използват в своята иновация.

В периода 21-23.10.2019 г 3 преподаватели и 5 ученици от ПГИ училище посетиха СУ „Константин Величков“, гр. Пловдив, където се запознаха с проекта „Иновативни практики в действие“, разгледаха иновативната образователна среда  и посетиха иновативни уроци, с демонстрация на иновативни игрови методи.

В периода 06-08.11.2019 г 4 преподаватели и 4 ученици от ЗПГ „Климент Аркадиевич Тимирязев“, гр. Сандански посетиха Професионална гимназия по икономика и се запознаха с работата ни по проект „Умни класни стаи за привлекателно образование и професионален успех“. Иновативните учители от нашата гимназия представиха образователните платформи, с които работят и  иновативната образователна среда.

При осъществените обмени с колегите от Пловдив и Сандански, бяха обсъдени използваните ресурси, предимствата им за учители и ученици. Бе споделено мнение от учениците как иновативните уроци ги мотивират да учат повече, да надграждат своите комуникативни и дигитални умения и навици, както и да формират в себе си критично мислене.

Снимки от участието може да видите тук

 

 


Автор: Мария Томова

Публикувано на: 12.11.2019 г. Видяно: 797 пъти