Новини

Наш ученик бе номиниран в президентската инициатива за наградата „Джон Атанасов“

Последни новини

    Събития

Наш ученик бе номиниран в президентската инициатива за наградата „Джон Атанасов“


Лауреатът от последната Национална олимпиада по информационни технологии Адриан Росенов бе номиниран и присъства на официалната церемония на победителите в президентската инициатива Награда „Джон Атанасов“ 2019 г. Церемонията се състоя на 07.10.2019 г. в Гербовата зала в сградата на Президентската институция. Конкурсът отличава ежегодно млади учени в сферата на информационните технологии под егидата на Президента на Република България г-н Румен Радев.

Възпитаникът на Професионална гимназия по икономика – гр. Перник участва в този конкурс в категория „Джон Атанасов – ученици и техните преподаватели”. Адриан се е класирал четири пъти за последните пет години за националния кръг на олимпиадата по ИТ. На тазгодишната национална олимпиада той стана Лауреат и заедно с Алекс Янев, ученик XI клас в специалност “Икономическа информатика”, завоюваха първото място в категория “Мултимедийни приложения” с проекта "60 метра под земята".

Това е поредно признание за младите информатици от Професионална гимназия по икономика – гр. Перник, които само за последната година спечелиха две първи, едно второ и едно четвърто място на Националната олимпиада по информационни технологии.

Това е второ отличие за ученик на ПГИ – гр. Перник от конкурса „Джон Атанасов“, тъй като преди две години Веселин Николов бе лично поздравен за успехите си от олимпиадата по ИТ от Президента на Република България – г-н Румен Радев.

 


Автор: Админ

Публикувано на: 09.10.2019 г. Видяно: 3459 пъти