Новини

Дуално обучение - начало на практиката

Дуално обучение - начало на практиката


С началото на  новата учебна година  в  Професионална гимназия по икономика  стартира нова форма за подготовка на учениците – дуално обучение. Учениците от професионалната гимназия  едновременно изучават теорията по професията и практикуват наученото във фирмите партньори Кауфланд, Била и ДМ . По учебен план учениците от XI  клас специалност „Търговия“ще работят в големите вериги магазини  в  Перник под ръководството на наставници - опитни колеги, изявени професионалисти.

Практиката започна с представяне на фирмата партньор-  презентации и подписване на трудови договори с учениците.

Какво печелят учениците?

Изучават професията в реална работна среда и за периода на обучение стават част от екипа на големи компании на Кауфланд, Била и ДМ. Получават трудово възнаграждение на базата на договор, а работата им се зачита за трудов стаж.

Успешното представяне на изпитите на края на обучението им носи Диплома за завършено средно образование и Свидетелство за професионална квалификация – трета степен.

При показани умения, мотивация и отговорност най-изявените от тях имат възможност да продължат да се развиват професионално в направление „Търговия” на компанията.

Дуалното образование дава повече възможности на младите хора да намерят своята професия и да натрупат опит в реална работна среда, а на бизнеса – да се включи в подготовката на своите бъдещи кадри.

 

Снимки от началото на практиката може да видите тук

 

 


Автор: Симона Кирилова

Публикувано на: 27.09.2019 г. Видяно: 471 пъти