Новини

Ученичка със специална награда от национален конкурс

Последни новини

    Събития

Ученичка със специална награда от национален конкурс


В деня, когато отбелязваме празника на икономистите - 11 юни, бяха връчени наградите на петнадесетото издание на Националния конкурс „Млад икономист – 2019 г.” под надслов „Гласът на младите за силна икономика“. Денят е обявен за професионален празник през 2005 г. с решение на Министерския съвет по повод 110-годишнината от създаването на първото българско икономическо дружество през 1895 г.
Темата, върху която ученици, студенти, докторанти и млади предприемачи до 29-годишна възраст имаха възможност да разсъждават, беше „Човешкият капитал и благоденствието на България“. В надпреварата са влезли близо 70 доклада, от които бяха отличени само най-добрите.

На церемонията в сградата на Федерацията на научно-техническите съюзи в гр. София присъстваха всички участници в конкурса, техните преподаватели, родители, всички победители от конкурсите през последните 14 години, редовните индивидуални и колективни членове на СИБ, представители на спонсорите и на колективни членове на ФНТС.
Александрина Ивова Стефанова,  ученичка от ХI б клас (специалност: ”Оперативно счетоводство”) от Професионална гимназия по икономика – град Перник, с ръководител г-жа Симона Кирилова - учител по счетоводство в гимназията, получиха специална награда -  грамоти за много добро представяне в конкурса „МЛАД ИКОНОМИСТ – 2019г. “ 
Освен тях БЛАГОДАРСТВЕНА ГРАМОТА  получи и ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ ПО ИКОНОМИКА – ГРАД ПЕРНИК ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО И ПОДКРЕПА ПРИ ПРОВЕЖДАНЕТО НА НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС МЛАД ИКОНОМИСТ „Гласът на младите за силна икономика!”.
 
В различни  категории „ученици”, „студенти”, „докторанти”, „млади специалисти и предприемачи до 29 години”, трябваше да разработват доклад по зададена тема и критерии.
За пореден път Професионална гимназия по икономика доказа, че учениците освен с призовите си места на национални състезания и конкурси, могат да се сътезават редом и със  студенти, докторанти,  млади специалисти и предприемачи.


Автор: Симона Кирилова

Публикувано на: 13.06.2019 г. Видяно: 679 пъти