Новини

ПГИ участва в ТФ ФЕСТ 2019

Последни новини

    Събития

ПГИ участва в ТФ ФЕСТ 2019


Ученици от XI и  XII класове на Професионална гимназия по икономика, обучавани в четири учебни предприятия и една учебна банка, представиха училището на XXII  панаир на учебните предприятия  „ТФ ФЕСТ 2019 - Млад предприемач” на 18 и 19 април 2019г. в Международен панаир гр.  Пловдив. Освен групи от страната имаше участие и от Румъния, Сърбия ,Черна гора и Белгия. 
Имената на фимите са : „Гранде вино” от 11 б клас , специалност „Митническа и данъчна администрация ”, с ръководител г-жа Румяна Боянова    „Даймъндс уединг” и „Катлея” от 11 в клас, специалност „Оперативно счетоводство”  и „ Обиколи света” от  XII г клас , специалност „ Икономическа Информатика”с  ръководител  г-жа Симона Кирилова. „Първа национална банка” от  11 а клас, специалност ”Банково дело” .
Панаирът на учебно-тренировъчните фирми е форум, на който учениците прилагат на практика уменията си свързани с представяне на продукт, услуга, водене на преговори, сключване на сделки, работа по проект и др.
Учениците започнаха усилена подготовка месеци преди самото мероприятие. Разработиха проект, рекламни материали, брошури, презентации, каталози, уеб-сайтове и оформление на щандовете.
По време на панаира учениците водеха преговори, сключваха сделки , оформяха документи и превеждаха суми. Въпреки интензивната и натоварена работа на щандовете, възпитаниците на ПГИ участваха и в различни конкурси и решаване на казуси.
Всичките  учебни фирми и учебната банка  получиха сертификати за участие в ТФ ФЕСТ 2019.
 

Снимки от събитието може да видите тук

 


Автор: Симона Кирилова

Публикувано на: 25.04.2019 г. Видяно: 361 пъти