Новини

ПГИ участва в Интересната физика

Последни новини

    Събития

ПГИ участва в Интересната физика


На 22.04.2019г. учениците от IX и X клас участваха в провеждането на събитието “Интересната физика” в общински комплекс “Дворец на културата”, гр. Перник.    
Във фоайето на ОК “Дворец на културата ” бе организирана изложба с най-добрите предложения, с които са участвали учениците в  “Седмицата на физиката”. Учениците он ПГИ гр. Перник взеха участие с проект  “Бележити световни физици” изработен от Давид Димитров Иванов от Xв клас, под ръководството на г-жа Св. Попатанасова, сглобен ветрогенератор и брошура “Всичко за науката физика и откритията...”, изработени от Xа клас, под ръководството на учителката по физика и астрономия. 
Изложбата бе разгледана от зам. Министъра на МОН  г-жа Михайлова, г-жа Соколова, г-н Цв. Велинов – зам. декан на физическия факултет към СУ ”Климент Охридски”, г-н Теодосий Теодосиев – Тео учител по физика и астрономия в гр.Казанлък; директори на училища, представители на РУО – гр. Перник.
От 14:00 часа в конферентната зала на ОК “Дворец на културата” се състоя откриване на събитието “Интересната физика”, което е заключителен етап от проведената “Седмица на физиката” прeз месец Февруари - 2019 г.
Учениците Слави Асенов и Алекс Милчов от Xв клас, под ръководството на г-н Л. Велинов представиха проекта ADC Monitoring, който представлява мониторинг на разпределените изчисления на експеримента “Атлас” в ЦЕРН. С този проект те ще участват на националния кръг на НОИТ през месец май в гр. Враца. 
Всички присъстващи – ученици, учители, директори на училища и гости бяха очаровани от проекта и лекцията на г-н Теодосий Теодосиев – Тео.

Снимки от събитието може да видите тук

 


Автор: Светла Попатанасова

Публикувано на: 25.04.2019 г. Видяно: 188 пъти