Новини

Седмица на физиката в ПГИ

Последни новини

    Събития

Седмица на физиката в ПГИ


Ученици от ПГИ - гр. Перник под ръководството на г-жа Попатанасова, г-жа Драгомирова, г-жа Иванова и г-н Павлов участваха в откриването на „седмицата на физиката“ на 28.01.2019 г. Учениците представиха различни проекти и макети. Изработен бе ветрогенератор, чрез който учениците демонстрираха превръщането на вятърна енергия в светлинна. Учениците от IXа кл. отпечатиха бюлетин за „Историята на физиката“, който бе подарен на гостите на мероприятието. 
Интерес, предизвика и проекта на Давид Димитров от Xв кл. за банкнотите с лика на световно известни физици – Никола Тесла, Бенджамин Франклин и др. От Xг клас Стефан Христов и Десислав Илиев представиха макет на електромагнитна индукция и комплект нощни лампи. (Проектът може да видите тук)
Учениците от ПГИ, под ръководството на г-жа Попатанасова показаха своята изява чрез демонстрация на ветрогенератора и своя поглед и отношение към многоспектърната наука – физиката.
Всички участници слушаха лекция на преподавател от физическия факултет на тема: „Физиката в смартфоните“, която предизвика огромен интерес в учениците.

Снимки от събитието може да видите тук

 

 


Автор: Светла Попатанасова

Публикувано на: 31.01.2019 г. Видяно: 419 пъти