Новини

Открит урок по Физика и астрономия - 16.01.2024 г.

Последни новини

    Събития

Открит урок по Физика и астрономия - 16.01.2024 г.


На 16.01.2024г. в ПГИ гр. Перник се проведе открит урок по физика и астрономия в 8в клас от госпожа Попатанасова. На урока присъстваха госпожа Мария Стефанова -старши експерт по Природни науки към РУО - гр.Перник, инж. Румяна Иванова - директор на ПГИ-Перник, учители преподаващи природни науки. Темата на урока "Принципи на механиката" разглежда, проследява биографията и научния път на Исак Нютон.
Учениците показаха освен знанията си по темата, разиграха театрално откриването на законите на механиката и закона за гравитацията; как Исак Нютон бягайки от чумата в Лондон се приютява при мама в родния Улсторп и " падането " на ябълката върху главата на Нютон.
Класната стая бе декорирана съобразно историческите факти - дървото с узрелите ябълки, ученици облечени в театрални костюми на Исак Нютон, майката на Нютон, привлякоха вниманието на гостите.
Учениците и тяхната преподавателка решаваха задачи свързани с принципите на механиката, като: Могъл ли е Барон Мюнхаузен да се издърпа от блатото, дърпайки се за косата?; Защо силата на мухата, която се удря в предното стъкло на автомобил е равна на действащата върху МПС? и др.
Часът се превърна в забавление от ученици-артисти.

Снимки от събитието може да видите тук

 

 

 


Автор: Светла Попатанасова

Публикувано на: 18.01.2024 г. Видяно: 785 пъти