Новини

Наши ученици управляваха община Перник за един ден

Последни новини

    Събития

Наши ученици управляваха община Перник за един ден


Ученици от Професионална гимназия по икономика - град Перник поеха управлението на Община Перник в рамките на националната кампания „Мениджър за един ден“, която беше проведена за поредна година в града.
Стефани Емилова Данева от 12 „в“ клас на Професионална гимназия по икономика зае мястото на горещия кметски стол, като призна че чувството да бъдеш на него е неописуемо.
„Никога не съм очаквала, че ще имам възможността да заема тази толкова трудна позиция, макар и за един ден“, допълни младият кмет. 
Заместник –кметските постове бяха заети от Йоана Душкова, Виктория Грозданова, Румен Борисов и Спас Миланов, които също са възпитаници на Професионалната гимназия по икономика. Те седнаха на креслата на Владислав Караилиев, Севделина Ковачева, Денислав Захариев и Йордан Павлов.
Работният ден започна със сутрешна оперативка и младите управници бяха приети топло в кабинета на кмета и нейния екип. Те се запознаха с функциите и задачите на местната власт, както и с предстоящите задачи и отговорности за деня. Разгледаха важни документи, свързани с решаването на проблеми. Всички ученици получиха сертификати за участие рамките на националната инициатива „Мениджър за един ден”.

Снимки от събитието може да видите тук

 


Автор: Андрей Павлов

Публикувано на: 01.11.2018 г. Видяно: 102 пъти