Новини

Открит урок по физика и астрономия – Алфред Нобел и Нобеловите награди при г-жа Попатанасова

Последни новини

    Събития

Открит урок по физика и астрономия – Алфред Нобел и Нобеловите награди при г-жа Попатанасова


На 24 април 2018 г. се проведе открит урок по СИП – физика и астрономия, IXг при г-жа Светла Попатанасова. Темата на урока бе: „Алфред Нобел и Нобеловите награди“

Учениците бяха подробно изучили биографията и жизнения път, изминат от химика, бизнесмена, предприемача Алфред Нобел. Представиха биографията на Алфред Нобел и защо наградите носят неговото име. Разгледаха се подробно въпросите, свързани с Нобеловите награди и Нобеловата Фондация. Проследени бяха Нобеловите лауреати в областите: физика, радиофизика, строеж на атома. Всеки ученик от IXа клас е работил по определена област с желание и удовлетвореност. Това се потвърди с представянето на своите доклади.

Урокът завърши с демонстрация на електрична верига, показваща процеса на електромагнитна индукция, изработена от Стефан Христов и Десислав Илиев, които бяха номинирани за Нобелова награда по физика, област електротехника. Изработването на такъв продукт от ученици потвърждава тезата, че учениците могат да бъдат и креативни, и технолози, само да имат желание да го осъществят.

Снимки от събитието може да видите тук

 

 


Автор: Светла Попатанасова

Публикувано на: 03.05.2018 г. Видяно: 455 пъти