Новини

Световен на водата – 22 март

Последни новини

    Събития

Световен на водата – 22 март


Във връзка с 22 март – Световен ден на водата,  по идея на РИОСВ-Перник на 27 и 28 март  се проведоха срещи между ученици от ПГИ  и СОУРИЧЕ ”Петър Берон”. 
Координатори на инициативата от страна на РИОСВ са Елза Коцева – главен експерт в Дирекция „Контрол и превантивна дейност” и  Верка Бонева – старши експерт в Дирекция „Административни, финансови и правни дейности”.
Учениците  разработиха  и представиха презентации на тема: „Природата за водата”. Тази година кампанията е наречена „Отговорът е в природата” и е насочена към повишаване на информираността за възможните природосъобразните решения за справяне с предизвикателствата, пред които сме изправени.
На 27 март 2018 г Талиа Хътън и Едуард Балтов от IX а клас на ПГИ, членове на клуб ”Екология”  представиха  разработената от тях презентация пред ученици от VII клас на  СОУРИЧЕ ”Петър Берон”. 
На 28 март 2018г. ученици от X клас гостуваха в ПГИ и представиха своя разработка на презентация пред учениците от IX а клас, специалност „Банково дело”. На срещата присъстваха г-н А. Павлов – ЗДУПД, г-жа Н. Соколова, г-жа Р. Боянова и г-жа Д. Джелепова.
По време на срещата се проведе разговор по темата между учениците и експертите от РИОСВ за качеството на питейната вода в град Перник, за основните замърсители на р. Струма и за работата на пречиствателните станции в района.
В края на дискусията се оформиха  предложения за осъществяването и на други съвместни мероприятия.

 

Снимки от събитието може да видите тук

 


Автор: Наташа Соколова

Публикувано на: 30.03.2018 г. Видяно: 263 пъти