Новини

Трето място за Алекс Милчов на Софтуниада 2018

Последни новини

    Събития

Трето място за Алекс Милчов на Софтуниада 2018


Алекс Милчов от Професионална гимназия по икономика – гр. Перник спечели трето място на престижния конкурс СОФТУНИАДА по състезателно програмиране и разработка на софтуерни проекти за ученици и студенти от цяла България. Конкурсът е вече традиционен и се организира от Софтуерния университет – СофтУни, чийто създател е Светлин Наков - един от най-добрите специалисти в тази област в България.

Алекс, който е ученик девети клас в специалност „Икономическа информатика“ в ПГИ – гр. Перник, представи своя проект „Посети ме!“ и заслужено завоюва третото място в категория „Уеб/софтуерни проекти“. "Посети ме! представлява един интерактивен пътеводител за всеки любител на пътешествията. Посредством GOOGLE MAPS API, в комбинация с БД от забележителности и техните геокоординати, системата избира най-добрия маршрут до дадена дестинация, като предлага близки места за разглеждане в определен радиус. Сайтът може да бъде видян на адрес: https://posetime.noit.eu

Това не е първа награда за Алекс, който на миналата Национална олимпиада по информационни технологии получи специалната награда от 500 лв. лично от Светлин Наков като един от най-младите проспериращи програмисти на България!

С този успех Професионална гимназия по икономика – гр. Перник за пореден път доказа, че е една от водещите сили в областта на информатиката и информационните технологии в страната. Доказателство са и предложените 12 проекта на възпитаници на училището за Националния кръг на олимпиадата по информационни технологии тази година, където одобрените ще се състезават с 20-те най-добри в България.

Да пожелаем успех на Алекс и всички негови съученици на Националната олимпиада по информационни технологии!


Автор: Админ

Публикувано на: 25.03.2018 г. Видяно: 255 пъти