Новини

ПГИ посрещна своята 55 годишнина с грандиозен концерт

Последни новини

    Събития

ПГИ посрещна своята 55 годишнина с грандиозен концерт


С разтърсващ концерт Професионалната гимназия по икономика в Перник посрещна 55-годишнината от създаването си. Тържествената церемония се проведе на 06.12.2017 г. в театралния салон в Двореца на културата. На събитието присъстваха г-жа Вяра Церовска - кмет на Община Перник, г-н Иво Иванов - Зам. областен управител на Област Перник, зам.-кметовете Севделина Ковачева и Денислав Захариев и Радослава Манова - секретар на Община Перник, бивши и настоящи учители на учебното заведение, директори на училища и много други гости. 
Със специални плакети бяха удостоени бивши директори на ПГИ - град Перник и представители на институции. 
Празничната програма включваше множество изпълнения и танци, които създадоха изключителна атмосфера в салона на Двореца на културата - народни танци от ансамбъл "Граово'', хип-хоп танцови групи, оперен хор с ученици, индивидуални изпълнения, балет и много други.
01.09.1962 г. - това е датата, на която Техникум по икономика отваря за първи път своите врати. Днес Професионална гимназия по икономика е най- голямата професионална гимназия в Пернишка област, в която се обучават 517 ученици в 21 паралелки.

Снимки от събитието може да видите тук

 


Автор: Андрей Павлов

Публикувано на: 08.12.2017 г. Видяно: 543 пъти