Новини

Първо място на Националното състезание по ИТ за Веселин Николов и Денислав Димчев

Последни новини

    Събития

Първо място на Националното състезание по ИТ за Веселин Николов и Денислав Димчев


Веселин Николов и Денислав Димчев, спец. „Икономическа информатика“, спечелиха първо място в категория „Приложни програми“ на Националното състезание по информационни технологии „Джон Атанасов“. Националният есенен турнир се проведе от 01 до 03 декември в Центъра за подготовка на ученици за олимпиади – гр. София. Главни организатори на националното състезание са: Министерство на образованието и науката, РУО – гр. София и НПМГ. Участваха почти всички училища в България, изявени в сферата на информационните технологии. Нашите дванадесетокласниците се представиха впечатляващо със своя проект Child Status и бяха класирани на първо място не само от компетентното жури, но и оценени от цялата публика с бурни аплодисменти за представянето си. Те получиха и многобройни награди от спонсорите на турнира.

Друг голям успех на този есенен турнир постигнаха Валентин Юлиянов и Антон Свиларски – също ученици в спец. „Икономическа информатика“. Те завоюваха престижното четвърто място в категория „Интернет приложения“. Валентин и Антон се явиха със своя проект “Защити ме!“ и се представиха достойно в конкуренцията на едни от най-добрите свои връстници от цяла България.

Професионална гимназия по икономика се представи и с още един проект на това състезание, който също влезе в топ 10 на България. Адриан Росенов и Станислав Владимиров показаха своята 3D игра „Възраждането“ в категория „Приложни програми“ и също се представиха достойно на това силно и престижно национално състезание по ИТ.

Ръководител на учениците е Людмил Велинов – ст. учител по професионална подготовка в ПГИ – гр. Перник.

Снимки от събитието може да видите тук

 


Автор: Admin

Публикувано на: 03.12.2017 г. Видяно: 528 пъти